Diari Muslimah

Saturday, November 5, 2016

#THROWBACK: Prom Night PRA-U 2015/2016


.::ASSALAMUALAIKUM WBT::.


♬♪♩♭♯♮♫
~~~~♬tuai padi antara masak....♬
♫esok jangan layu-layuan.....♪
♯intai kami antara nampak.....♩
♪esok jangan rindu-rinduan....♫♭~~~~
♬♪♩♭♯♮♫

cewah...menyanyi dalam hati la sangat.  ...iffah nyanyi-nyanyi tu ada tujuan...iffah nyanyi sebab iffah mau flashback prom night pra-U pada 15 OCTOBER 2016 yang lalu..

seriously...biarpun sederhana..tapi wow  ..WoWW  ...superrr-WOW  ... dengan kawan-kawan yang pakai serba vintage...serba retro...serba oldschool...hahahah...
dan bermula lah kisah kami......jeng~jeng~jeng.....

WELCOME TO PRA-U 2015/2016 PROM NIGHT
THE NIGHT WHEN WE ALL GOES VINTAGE

tidak payah lah iffah membuang masa...iffah campak jak lah kat sini gambar-gambar masa prom night tu ya.... 


KING OF VINTAGE   : MUHD SYAKIR ZUFAYRI


QUEEN OF VINTAGE  : JELLSA LYSA



do-re-mi pun boleh....

Cikgu Azman dapat cndrahati dari MPP?? wahhh..


Ehh..Sir Amar pun dapat yaaa...


Puan Rokiah pun dapat...bagi-bagi ya cegu..


Cikgu Yap kan comel..share-share ahhh..hahha


Hazeer and Kalsum


Our sporting MC: Syahzian and Helmi


Ladies and gentlemen...wahhhh


the most gojessss gorgeous and pretty young girl.


Adik ber-abang: Ennis and Reckwillde


Biadadari vintage ini...


HItborn and Ennis...how cute..


Munirah and Ennis yang comel...


Syahzian and Helmi...cumill..


Munirah and Ennis...woww..comel kan..??


Amacam..???comel kan kawan-kawan iffah..??
so  ...rasanya ina jak lah yang iffah mau campak dalam entry iffah kali nie...sebab masa mencemburui iffah menaip di sini..hahah...

bytheway...
gambar-gambar nie iffah ambil dari fb kawan iffah...??
rasanya semua tau kan..???  sebab fb dya paling banyak iffah mention dalam post iffah sebelum nie...
siapa lagi kalau bukan si hensem a.k.a Ketua MPP pra-U 2015/2016... 
>Hitborn Berry Henry<

jadi dengan habis nya idea ifah mau berceloteh di sini..maka habis lah sudah cerita iffah tuk entry iffah kali nie...

Assalamualaikum WBT...

CREDIT [img src} : Born GTO




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, October 25, 2016

#THROWBACK : Majlis Konvokesyen SEMEKAR


Assalamualaikum...



(29/09/2016) 
Tarikh yang bermakna buat semua warga SEMEKAR

first of all....kepada para pembaca @ silent readers...sahabat handai dan...followers semua diharapkan sihat selalu..image.

Alhamdulillah.. biarpun lama tidak usik blog nie..tapi masih ada peluang untuk iffah berkongsi sedikit sebanyak info...aceceh.... 

macam yang iffah cakap dalam post iffah sebelum nie... iffah akan throwback semua-mua-mua nya pasal apa yang iffah tidak sempat ceritakan sebelum ni kan?
so.. hari ni iffah mau cerita balik // THROWBACK pasal Majlis Konvokesyen SEMEKAR kali ke-2...

kalau kita sebutkan pasal Majlis...woahh cheesy Wow...mesti meriah..mesti happy...
yess... majlis nie majlis rasmi ..bukan nya boleh dancing bagai.... tapi apapun... terasa kemeriahan nya...

sebab..??

sebabnya guru-guru gembira, pensyarah gembira...pelajar teruja...ibubapa excited...semua ada...bercampur bah sudah perasaan masa tu...

terutamanya para pelajar yang memakai jubah dan topi konvo... - KENAPA?..

sebab nya.. masa mula-mula sampai di dewan semua happy..perasaan nya tu macam sudah habis sekolah lah konon..tapi sebenarnya ada lagi penggal 3 ..hahah..
lepas tu kena berbaris...masa tu jantung tu -dup-dap-dup-dap-... macam lagu hip-hop sudah ...
nasib baik kawan-kawan ada touch-up muka sikit-sikit...
kalau tidak..kelabu-hijau-merahimage bah muka....terlampau gementar...begegar-gegar kaki...

mana tidak nya...ramai nya yang datang kan..jadi malu lah...image...lepas tu perasmi ngan penyampai nya tu kan bukan alang-alang... Pengarah Pendidikan Negeri Sabah- YB Datuk Hjh Maimunah Hj Suhaibul.

susah mau gambarkan suasananya... biarpun sederhana...tapi majlis tu berjalan dengan sempurna..dan .meriah.. happy nya semua ibubapa...

Tiba-tiba budak Koir nyanyi lagu Standing in the Eyes of the world....
berubah pula wajah semua pelajar .. sampai ada yang iffah dengar cakap camni..

"terharunya aku beb..macam mau nangis"

**identiti dirahsiakan..sebab iffah sendiri tidak pasti siapa yang bercakap tu..hahah...

so...tidak payah lah iffah berceloteh panjang lebar disini...jom...kita usha gambar masa majlis tu berlangsung...

CE-KE-DOT...!!!


Semua VIP disambut dengan tarian suku kaum Rungus-Mongigol Sumundai



Dari Kiri : Yang Berusaha Pengetua SMK Abd Rahim- En. Awang Jaya Awang Damit
Tengah: Pengarah Pendidikan Negeri Sabah-Datuk Hjh Maimunah Hj Suhaibul
Dari Kanan: Ketua Pegawai Pendidikan Daerah Kudat- Sh Azad Sh Attar



Perarakan masuk pelajar PRA-U ke dalam dewan




Suasana yang sangat meriah..guru-guru dan pensyarah yang sentiasa senyum



Salah satu calon. Verene nama nya..kikiki



cantik kah tidak..???hahha..disinilah tempat beraksi para pelajar...begambar style hipster lah..style macam-macam



Tengok bah...ramai nya tu...siapakah tidak bergegar lututnya..



ini dari sudut sebelahnya pula.



Semua pensyarah..guru-gur dan pelajar...



Beramah mesra dengan pelajar



Pelajar 6 Senior 3 bersama pensyarah Pengajian Perniagaan- Puan Wan Mahnun [guru kelas]
Pelajar Dari kiri: Munirah farahin, Nurfylzah Haziqah, Mohd Shaffie, Muhd  Nur Shahrul, Reckwillde, Syakir Zufayri, Siti Ana,  Mohd Jafri, Hitborn dan Ennis Alicnie


Terima Kasih iffah dan rakan-rakan ucapkan kepada Adik-adik 6 junior yang banyak membantu.. dan semua pensyarah yang mengatur semuanya...

Credit:
 FB Pejabat Pengarah Pendidikan Negeri Sabah
 FB Born GTO



yang benar:



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment